Τοποθεσία

Το όμορφο και γραφικό Πήλιο σας καλωσορίζει δώδεκα μήνες το χρόνο με δώδεκα διαφορετικές χρωματικές εναλλαγές, με δώδεκα διαφορετικά πρόσωπα της φύσης.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με εξαιρετικές διαδρομές στο μονοπάτι των Κενταύρων ή με ski στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες στα Χάνια, το μοναδικό ίσως χιονοδρομικό κέντρο, όπου κανείς έχει θέα στο χιονισμένο βουνό και στην γαλάζια θάλασσα του Παγασητικού.

Η Πορταριά είναι ένα απο τα πιο γνωστά τουριστικά ανεπτυγμένα χωριά του Πηλίου με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων με μυθολογικές αναφορές. Επιπλέον είναι γεωγραφικά προνομιούχα, αφού απέχει μόλις 10 λεπτά απο την πόλη του Βόλου, 15 λεπτά απο το χιονοδρομικό κέντρο αλλά και μόλις 45 λεπτά απο τις καταγάλανες ακτές του ανατολικού Πηλίου, τον Άγιο Ιωάννη, τη Πλάκα και το Παπά Νερό. Αυτή ακριβώς η εγγύτητα της Πορταριάς τόσο στο χιονοδρομικό κέντρο, όσο και στις πανέμορφες παραλίες του ανατολικού Πηλίου και του Παγασητικού, καθιστούν την Πορταριά τον ιδανικότερο προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο κέντρο περίπου του χωριού της Πορταριάς, σ΄ένα σημείο ήσυχο και με εξαιρετική θέα προς το βουνό και τον Παγασητικό κόλπο βρίσκεται το Δεσποτικό, ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο μοναδικής αισθητικής και σπάνιας αρχιτεκτονικής αξίας.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο επισκέπτης στο Δεσποτικό μπορεί να απολαύσει το ποτό, τον καφέ ή το σπιτικό γλυκό στο όμορφο σαλόνι του ξενοδοχείου και στη θαλπωρή που προσφέρει τα αναμμένο τζάκι.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού ο επισκέπτης επιστρέψει απο το μπάνιο του σε μια απο τις υπέροχες παραλίες του ανατολικού Πηλίου ή του Παγασητικού κόλπου, μπορεί να απολαύσει ένα δροσιστικό ποτό ή ένα παγωμένο καφέ στην αυλή του Αρχοντικού κάτω απο τη σκιά του υπεραιωνόβιου πλάτανου υπο τον ήχο του κρυστάλλινου νερού της κρήνης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Αποστάσεις :

12 χλμ απο το λιμάνι του Βόλου
12 χλμ απο το χιονοδρομικό κέντρο
36 χλμ απο το αεροδρόμιο της Αγχιάλου
29 χλμ απο την παραλία του Αγίου Ιωάννη